top of page
Search
  • Writer's pictureSudervės Bendruomenė

Ką aplankyti Sudervėje?




O ką jūs savo svečiui siūlote/pasiūlytomėte aplankyti Sudervėje?  

Ką tik vietos bendruomenė atšventė 530-ąjį Sudervės gimtadienį.

O pernai Sudervė pagaliau gavo savo herbą, rugsėjį jį pašventino, ir iškilmingai paminėjo Sudervės bažnyčios 200 metų jubiliejų. Sudervės bažnyčia - vienintelė Lietuvoje visai apskrita. Būtinai apžiūrėkite šį klacisistinės architektūros šedevrą, ir iš išorės, ir iš vidaus, jei ne šv.Mišių metas, patikrinkite ir unikaliąją šio pastato akustiką (aišku, geriausia būtų tą padaryti užsilipus tamsiais siaurais laiptais į III aukštą;):)) Žiauriai gaila, kad vieni iš seniausiųjų Lietuvoje vargonų (1817), esantys šioje bažnyčioje, iki šiol nesuremontuoti.

Dar atvykę į Sudervę galite nueiti pasivaikščioti prie Vilnojos ežero, aplankyti prie šio ežero prisišliejusį Vilnojos akmenų skulptūrų parką.

Vasaromis Vilnojos ežeras ūžia nuo įvairiausių pramogų ant vandens, yra čia ir paplūdimių smagiam išsimaudymui...

Po to būtinai užsukite į miške pasislėpusį absoliučiai nuostabų Vytenio parką, su namukais medžiuose, tvenkiniais, pasivaikščiojimo takais, sūpynėmis, pavėsinėmis arbatai atsigerti... Jei sutiksit besidarbuojantį solidaus amžiaus aukštą tvirtą vyrą, žinokit, tai - parko savininkas Vytenis Urba, buvęs krepšininkas, treneris, Marceliukės Klėties savininkas, dabar jis jau 20 metų čia kuria rojų žemėje.

O jei mėgstate augalus, aplankykite Eglės Railienės retų gėlių sodybą. Pasijusite it paslaptingame sode! Turėsite progą apžiūrėti didžiausią Lietuvoje melsvių kolekciją, vieną kitą augalą įsigyti.

Dar Sudervėje yra visiems atviras futbolo stadionas, radijo bangomis valdomų mašinėlių trasa...

O ko nėra, tai nei vienos jaukios kavinės. Kol kas  Todėl keliaudami į Sudervę pasiimkite gerą nuotaiką, sumuštinių ir termosiuką! Nes gražių vietų paiškylauti tikrai rasite.

P.S. Dvaro nepamiršau, bet jis nėra atviras lankytojams, todėl ir neminiu. Nors tas faktas, kad tarpukariu ten "tūsindavosi" Vilniaus Universiteto literatų grietinėlė (irgi statė spektaklius, viena garsųjį pagal V.Sirokomlę) man labai mielas ir įdomus:)



6 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page