top of page
Search
  • Writer's pictureSudervės Bendruomenė

Kiek daug įdomybių Sudervės apylinkėse - Nr.3

Updated: Dec 10, 2022


VDC stovyklautojai linksmieji žurnalistai lankėsi augalų mylėtojos, augintojos ir kolekcininkės Eglės Railienės stebuklingame sode, sykiu ir savo mielą draugę Rugilę aplankė, tik šįsyk džiazas buvo ne muzikinis, o ... melsvinis!

Šių pavėsių karalienių Eglės sode auga arti 600 veislių, nuo s iki xxl dydžio (netikit? bet tai tikrai tikrai!) O po taip šiltai mus priėmusios Eglės ekskursijos po savo nuostabias valdas, apie melsves (auginamas dėl gražių lapų, o ne žiedų:);)) dabar mes žinome bemaž viską; kada jos iš Japonijos, Kinijos, Korėjos atkeliavo į Europą ir Lietuvą, nuo ko kilo jų pavadinimas Hosta, kokiomis sąlygomis auga geriausiai, kuom rekomenduojama tręšti, kas jų didžiausi priešai ir t.t. ir pan.

Dar čia yra daugybė veislių rožių, bijūnų... O kaip viskas šiuo metu žydi, kvepia, mmmm.. O kokių retų ir įdomių augalų galima aptikti! Būtinai apsilankykite, galima ir ką nors nusipirkti Nes dovanų po augaliuką gauna tik žingeidūs, geri, viską įsimenantys ir senų gerų pažinčių turintys... linksmieji žurnalistai

4 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page