top of page
Search
  • Writer's pictureSudervės Bendruomenė

Parapijiečių Vaikų dienos centras - jau veikia.

Savo veiklą pradėjo Sudervės parapijiečių įkurtas Vaikų dienos centras.

Kad būtų aiškiau, kaip tokie centrai veikia, su kokiais sunkumais ir džiaugsmais susiduria, ir nuo ko viskas yra pradedama, patirties (Aš – Kristina, ir Rasa) sėmėmės iš kitų Vilniaus rajone esančių dienos centrų (ačiū jų darbuotojams, kad maloniai priėmė ir dalinosi!)

Po šių apsilankymų supratome, kad lengva nebus ir kad visi Centrai yra labai skirtingi, bet nepaprastai reikalingi – jie visi be išimties gausiai „aplipę“ vaikais, labai labai įvairiais.

Kol kas svečio teisėmis Centras glaudėsi Sudervės pradinės mokyklos patalpose, nors, kai buvo taip šilta, daugiau laiko leido lauke; futbolo aikštyne, prie ežero - kažkur ten, kur labai tikime, po kokių dviejų metų (maksimum!) duris atvers mūsų nuosavas Vaikų dienos centras.

Aš – Kristina, esu šio vaikų centro vadovė, turiu socialinio darbuotojo išsilavinimą, gyvenu Rastinėnuose. Kiekvieną pirmadienį, antradienį ir ketvirtadienį pirmą valandą, t.y., tuomet, kaip pradinukams pasibaigdavo pamokos, pasitikdavau apie dešimt vaikų, – iš Sudervės, Rastinėnų, pradedant antrokais, baigiant penktokais būsimais šeštokais. Ir ką gi mes veikdavome tas 4 valandas? Pirmiausia, vaikai paruošdavo pamokas. O tuomet – stalo žaidimai, pokalbiai, rankdarbiai, riedlentės, futbolas, kvadratas, užkandukai...

Kol kas į jokias ekskursijas, žygius dar nevykome, bet, tikiu, viskas dar laukia.

Centrą lanko nuostabūs vaikai. Kodėl jie čia ateina? Tiesiog... Kažkam gal geriau, nei namie. Kiti gal neišgali susimokėti už pailgintą grupę, būrelius. Dar kitiems paprasčiausiai patinka po pamokų pabūti su draugais, pažaisti, kažką naujo sužinoti apie mus supantį gyvenimą, pasikalbėti, pasitarti...

Vėl rankamės rugsėjį. Dvi dienas savaitėje vyks užimtumo užsiėmimai, vieną – kūrybinės dirbtuvės. Turime planą sykį per mėnesį vykti į medžio dirbtuves, Jana pažadėjo Sudervės Vaikus pamokinti skaityti Šventą Raštą. Labai laukiam kada iš „dangaus nukris“ autobusiukas, daug vilčių dedame ir į savanorius.

Ir iš mokyklos išėjome – kol kas prisiglaudėme parapijos namuose. Viskas bus gerai. Palaiminutų dienų mums visiems!


54 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page